01252018-News-Finger-Nose-Stroke-ISC_WP

Hur intellektuellt begåvad är du?

Här är ett IQ test som påminner lite om de professionella IQ testen som psykologer använder världen över. De professionella testen mäter dock fler områden, jämför bara med din egen ålder och är påverkat av utbildningsnivån.

Testa gärna själv här. http://iq-test.illvet.se/#/intro

Här kan du också läsa om IQ-värdets olika nivåer http://www.se.iqtester.eu/artiklar-om-iq/iq-vaerdets-nivaer.html

Som jag ser begåvning kan man vara särbegåvad inom ett eller flera områden. En del har ojämn begåvning, till exempel mycket hög begåvning i logik och matematik och kanske normal begåvning i skiftande uppmärksamhet eller andra delar som testas. Testet som professionella psykologer världen över använder heter WAIS. Men intelligens är så mycket mer än vad som idag mäts och identifieras i de testet. Exempelvis social begåvning, musikalisk begåvning, kreativitet, verbal begåvning, emotionell begåvning, motorisk begåvning etc.

Detta är mina egna tankar och reflektioner av de intellektuella delarna. Alla föds med olika begåvningar. En som föds med normal begåvning i de intellektuella delarna, exempelvis matematik och logik, kanske inte har samma ihållande intresse att utvecklas utan ger upp lättare och söker sig till andra intressen. En som föds med högre intellektuell begåvning får kanske lättare upp de intellektuella intresset. Uppfostran är också viktigt faktor för att utveckla de intellektuella intresset. Här gäller de att stimulera och inspirera och inte hämma eller tysta ner, om barnet visar intellektuell nyfikenhet. Bra skolgång är också viktigt. Att man får lära sig effektiv studieteknik och ha inspirerande begåvade lärare. 

De intellektuella delarna går att träna upp över tid, genom djupt intellektuellt tänkande där man specialiserar sig och undviker trivia. Matematik är en bra övningsform för att träna upp logiskt tänkandet. Passion är den starkaste drivkraften att utvecklas intellektuellt som jag ser de. Varför förmodligen de största genierna i historien är av godartad natur. Då de även har högre emotionell intelligens och större känslodjup. Passion och känslodjup hör samman som jag ser de. Inne i din hjärna. Som jag ser de kommer utvecklingen av superintelligenta AI system vara mänsklighetens räddning, för vår överlevnad. Viktigt är att du tränar hjärnan genom att läsa mycket vetenskapsböcker av ledande forskare. Att lära sig nya saker ökar din intelligens. Jag läste om en som ökade sin IQ med 20 punkter under en tidsperiod av 20 år. Hjärnan är som en muskel och utvecklas med träning.

Ett tanketips till dig som läser. Är att försöka identifiera din tanke när du surfar runt på olika sajter om den innehåller känslomässig påverkan. Om den gör de, stanna då upp. Och försök analysera saken objektivt via logik. Detta tar ett tag att vänja sig med i början. De viktigaste i livet är att må bra! Vad är då att må bra? Ja de är du själv som sätter förutsättningarna via dina egna tankar och erfarenheter. Rekommenderar att köpa denna boken för vidare läsning. https://www.amazon.co.uk/Brain-Power-12-week-training-programme/dp/0749919876/ref=sr_1_4?s=books&ie=UTF8&qid=1509703912&sr=1-4&keywords=marilyn+vos+savant
Med vänlig hälsning Bubo

 

1iqdis

Steven hawking låg runt 150 iq.  I diagrammet över normalfördelningen kan vi se att 2% av svenska befolkningen, cirka 202 500 människor baserat på befolkningsstatistiken 2018 har ett IQ 130 eller högre.

De här är mina egna reflektioner av intelligensens särskilda delar. Den som inte har så hög intelligens, underskattar ofta andra människors intelligens. Den som har riktigt hög intelligens inser också att det har inte så hög intelligens.

Den som har utvecklat intelligensen extremt långt, pratar inte om sin egen intelligens, utan låter hela mänskligheten dra nyttja av den.

 

 

(Visad 4 656 gånger, 1 visningar idag)